Cumpărături în siguranță

Web Shop-ul nostru Dockyard oferă posibilitatea de a plăti cu card bancar prin OTP Bank și prin sistemul PayPal. Siguranța este fondată de divizarea datelor. Web Shop-ul primește informațiile comenzii de la Client, iar OTP Bank primește doar informațiile cardului necesare pentru efectuarea tranzacției de plată, pe pagina pentru efectuarea plății, criptată cu sistemul SSL de 128 bites. Web Shop-ul nu este informat cu privire la conținutul de date de pe pagina pentru efectuarea plății, acestea pot fi accesate doar de către OTP Bank. Pentru ca plata cu cardul să poată fi efectuată, browser-ul trebuie să suporte criptarea SSL. Contravaloarea mărfurilor achiziționate, suma achitată este blocată imediat în contul bancar al Clientului.

Informații despre plata cu cardul bancar în siguranță garantată de către OTP Bank

SSL este prescurtarea procedurii de criptare Secure Sockets Layer. OTP Bank dispune de o cheie de criptare de 128 bites, care protejează canalul de comunicare. Firma VeriSign permite utilizarea cheii de criptare de 128 bites de către OTP Bank, prin intermediul căreia asigurăm criptarea bazată pe SSL. În prezent, 90% din comerțul global electronic utilizează această modalitate de criptare. Cu ajutorul SSL, browser-ul folosit de către client criptează datele posesorului cardului înainte de trimitere, astfel acestea sunt primite în format codat de către OTP Bank, astfel nu pot fi interpretate de către persoane neautorizate.

Carduri acceptate

Sistemul de plată online al OTP Bank acceptă cardurile MasterCard, Mastercard Electronic, cardurile VISA și  VISA Electron (Electron doar în cazul în care plata online este autorizată de către banca emitentă), doar cardul Maestro emis de către OTP Bank, respectiv cardurile bancare American Express, respectiv plata cu cardurile web care pot fi utilizate online.

Pași pentru efectuarea plății

1. Selectați produsul în web shop, pentru care doriți să plătiți cu cardul bancar.

2. După aceasta, veți ajunge pe pagina OTP Bank care garantează plata în siguranță, unde trebuie să introduceţi datele cardului pentru inițierea plății.

3. După introducerea datelor cardului bancar, puteți iniția tranzacția făcând click pe butonul „Plătește”.

4. După plată, vă întoarceți în web shop, unde veți primi o confirmare cu privire la rezultatul tranzacției. În cazul plății cu cardul bancar, după tranzacția reușită – aprobarea după verificarea valabilității cardului bancar și a soldului disponibil –, OTP Bank începe debitarea contului Posesorului cardului bancar cu contravaloarea produsului. În cazul în care nu sunteți redirecționați pe pagina de plată a web shop-ului, atunci tranzacția este considerată nereușită. Dacă apăsați butonul „Înapoi/Back” sau „Reîmprospătare/Refresh” pe pagina băncii de efectuare a plății, respectiv dacă închideți fereastra browser-ului înainte de a fi redirecționați în web shop, tranzacția este considerată nereușită. Dacă doriți să aflați mai informații cu privire la rezultatul tranzacției, în cazul în care nu este reușită, cu privire la cauza, detaliile acestei situații, vă rugăm să luați legătura cu banca care vă administrează contul.

PayPal este o instituție financiară care oferă servicii internaționale de tranzacționare non-numerar, care s-a specializat pe comerțul electronic. PayPal administrează un cont electronic pentru clienții săi, care îl pot alimenta prin transfer bancar, din contul de persoană fizică sau juridică. Astfel, în cadrul achizițiilor online nu este necesară trimiterea informațiilor confidențiale ale cardului de credit sau ale contului către webshop, numele de utilizator PayPal și parola sunt suficiente pentru efectuarea plății. Dacă nu sunteți încă utilizator PayPal, vă puteți înregistra făcând click aici.

La plata online cu cardul bancar, fiți mereu atenți la următoarele:

- Asigurați-vă că nicio persoană neautorizată nu va avea acces la datele confidențiale ale cardului bancar, la parola Web Shop și la adresa de e-mail utilizată pentru achiziții.

- Folosiți un browser care suportă opțiunea necesară pentru criptarea SSL! Informații despre plata cu cardul bancar în siguranță garantată de către OTP Bank